ROLLING REALMS

ROLLING REALMS

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

1-6 spelers ~ 30 minuten ~ 14+ jaar

Uitgegeven door @stonemaiergames

Rolling Realms was er zonder Corona niet geweest! Was het dus toch ergens goed voor. In deze roll&write speel je verschillende minigames die elk gebaseerd zijn op de eerdere uitgebrachte spellen van @stonemaiergames. Neem bijvoorbeeld Tapestry, of Scythe, of Wingspan! Dit kan zowel met meerdere spelers, maar ook heel goed solo. En om eerlijk te zijn, vind ik ‘m solo het leukst!

Met de solovariant (van @automafactory) waan je je op een golfterrein. Elke hole kent z’n eigen uitdagingen. Op de mooie, stevige kaarten staat per hole beschreven welke Realms je gaat gebruiken en welke regels er van kracht zijn. Per hole speel je met 3 verschillende Realms. Met het rollen van de dobbelstenen breng je per beurt 2 cijfers in het spel. Beide cijfers mag je gebruiken op 1 van de Realms, nooit op dezelfde! Door het vervullen van de kleine puzzeltjes per Realm, verdien je resources en sterren. De resources kun je inzetten als extraatjes en de sterren tellen als overwinningspunten. Deze laatste heb je nodig om de hole te winnen

De mening van Willeke
Wanneer je van de kwaliteit van de Stonemaier-spellen houdt, dan kom je ook met Rolling Realms niets tekort! Van kaart, tot stift, tot dobbelsteen, het ziet er allemaal top uit! Het is ontzettend grappig om te ontdekken hoe de grote spellen verwerkt zijn als klein puzzeltje. De uitkomst van de dobbelstenen zijn een onzekere factor, dit maakt dat het tot het eind spannend blijft of je genoeg sterren weet te behalen. Rolling Realms bezorgt mij tot nu toe steeds weer een leuke uitdaging door de grote variatie!