Roll Player

Roll Player

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @thunderworksgames
Aantal spelers: 1 – 4
Duur: 60 – 90 min
Leeftijd: 10+
Score: 8

“Mighty heroes don’t just appear out of thin air: you must create them!”
Roll Player is een Dice-Drafing spel waarbij je met de dobbelstenen je eigen Roll Player karakter
samenstelt.

Elke speler kiest één van de 7 rassen als spelersbord. Er is keuze uit een Gnome, Human, Orc, Elf,
Halfling, Dwarf en Dragonkin.Elk bord is dubbelzijdig en heeft zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant. Zelf vind ik het altijd wel fijn als de keuze hierin geboden wordt. Elke speler krijgt een Allignment kaart. Hierop staat het karakter van je held en afhankelijk van de positie waarop je eindigt, ontvang je reputatie punten of juist min punten.
Daarnaast krijgen de spelers een Class en Backstory kaart. Deze kaarten bevatten specifieke doelen waaraan jouw held moet voldoen om reputatie punten te scoren.

Elke ronde heb je de keuze uit een aantal dobbelstenen. Met deze dobbelstenen kun je eigenschappen verbeteren, munten verdienen, andere dobbelstenen beïnvloeden en doelen behalen. Naast de stenen zijn er ook kaarten te koop waarmee je je held van vaardigheden, uitrusting en bescherming kan voorzien. Wanneer alle spelers elke positie voor dobbelstenen gevuld hebben eindigt het spel. Degene met de meeste reputatie punten wint Roll Player!

Roll Player leek voor mij op het eerste oog een dobbelspel met een te grote doos en een flinke prijs, maar na het bekijken van een video van @rahdorunsthrough was ik om. En na het spelen van het spel was ik helemaal overtuigd!
Wat is dit spel een heerlijke puzzel. Ik ben gek op dobbel spellen waarbij je de dobbelstenen kunt beïnvloeden en je moet puzzelen waar je wat plaatst. En bij Roll Player zit dit helemaal goed.

Ben je geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze review? Je vindt het spel hier bij Bol.com