Name 5

Name 5

Review door Tijmen

👥 2-10 (12+) ⚙️ Dobbelen, quiz⏳30-60 minuten

Japanse automerken, hondenrassen, weetjes over Sherlock Holmes… Kun jij er vijf noemen?
Dat is de uitdaging die spelers krijgen in het partyspel Name 5. Dobbel, ga voorruit op het speelbord en geef binnen 30 seconden 5 goede antwoorden. 

Het spel komt met veel kaartjes met daarop 5 categorieen.

Kort speloverzicht
Verdeel de spelers in teams en schud de grote stapel ‘Name 5 kaarten’. Op elke ‘Name 5 kaart’ staan 5 categorieën gedrukt in gekleurde vakken die overeenkomend met de locaties van het speelbord. Werp de dobbelsteen en verplaats de pion evenveel vakken vooruit als het aantal ogen dat je gooide. Draai de bovenste kaart om en lees de categorie in de kleur van het vak waar de pion eindigde. Het team heeft nu 30 seconden om 5 goede antwoorden te geven. De onderwerpen (en de moeilijkheid) gaan alle kanten op want op 1 kaart laat je 5 verschillende schoolvakken noemen maar ook 5 films met John Travolta. Zijn er voldoende goede antwoorden gegeven mag je nog een keer dobbelen en een kaart draaien. Het spel eindigt wanneer een team het ‘finish vak’ bereikt en binnen 90 seconde van alle 5 de categorieën op een kaart 5 goede antwoorden weet te geven. 

Beweeg de pion in jouw kleur vooruit op het bord

Onze mening
Met de vrolijke doos die precies verteld wat het spel is had Name 5 een hoop potentie. Het woord ‘had’ is daarin bewust gekozen want helaas viel het ons tegen. Tenminste… Als je het
als (party)spel beoordeeld. Natuurlijk, de hectiek van onder tijdsdruk antwoorden roepen werkt altijd, maar helaas gaan er een aantal zaken mis. Zo ben je wel heel erg afhankelijk van hoog dobbelen en ziet het spel er nogal gedateerd uit. Mijn belangrijkste kritiekpunt zijn echter de kaarten en specifiek de categorieën erop.  Het niveauverschil is zo enorm dat dit bij ons spelplezier weg nam. Ook hoe het spel gewonnen wordt is bijzonder en lijkt de geluksfactor van het dobbelen te moeten corrigeren. Nee als spel is name 5 helaas niet voor ons. Vooral omdat er gewoon heel veel betere spellen in dit genre op de markt zijn.    

Reviewexemplaar