Suspects 2

Suspects 2

Review door Tijmen

👥 1-8 (10+) ⚙️ Detective ⏳90 minuten

Claire Harper is terug. In Suspects 2 kruip je wederom in de huid van deze detective. Net als in het eerste deel vind je ook in deze doos 3 cases die je moet zien op te lossen. De zaken spelen zich nu af in verschillende periodes in het leven van Claire en hebben haar gevormd tot wie zij nu is. 

Een locatiekaart waar 3 aanwijzingen te vinden zijn

Kort speloverzicht
Aan het spelprincipe is niets veranderd dus als je al bekend bent van de serie weet je precies wat je kan verwachten. Namelijk 3 moordzaken met elk een stapel kaarten, een case-omschrijving en andere documentatie zoals plattegronden. Na het lezen van de case-omschrijving word je gelijk het verhaal ingezogen. Er is een slachtoffer en je bent op een locatie waar jij moet uitzoeken wie de dader(s) is/zijn en wat het motief was. De plattegronden kun je als startpunt gebruiken. De getallen die daar vermeld staan verwijzen naar een van de ongeveer 50 kaarten. In de eerste case zijn dit de lokalen en kantoren op de school van Claire. Hier vind je aanwijzigingen maar ook personen die je kan ondervragen. Niemand laat het achterste van zijn tong zien en met de aanwijzingen krijg je broodkruimels aan informatie. Alle puzzelstukjes die je vindt vormen nooit een hele puzzel want de uitdaging in Suspects zit hem vooral in de theorieën die je moet vormen. Om een zaak op te lossen moeten de spelers zelf de gaten vullen door te overleggen en te filosoferen wat er precies is gebeurt. Alleen zo kunnen de Wie-Wat-Waar-Waarom vragen worden opgelost. Wanneer je denkt dat je de zaak kan sluiten mag het ‘oplossingen envelopje’ open en kun je precies lezen wat er is gebeurt en bepalen hoe jullie het er vanaf hebben gebracht. 

 

Vanaf het begin van het spel heb je toegang tot een beperkt aantal personen. In de derde zaak kun je ze bellen.
Kies je ervoor om een persoon te ondervragen dan is dit de achterkant van de kaart. Ze geven hun mening over de andere karakters

Onze mening
Het eerste deel van Suspects wist ons enorm te vermaken dus de verwachtingen voor deze opvolger waren hoog. Wederom hebben we erg veel plezier beleefd aan het oplossen van drie moordzaken die overigens een stuk pittiger zijn. Vooral de tweede en de derde bleken een stevige kluif. De gaten aan informatie die ingevuld moeten worden in deze twee zaken zijn namelijk wel erg groot. Thematisch hebben de makers weer een knappe prestatie afgeleverd. Het speelmateriaal vervoerd je naar verschillende decennia en iedere zaak wist ons echt te boeien. Dit tweede deel over Claire Harper staat echt op zichzelf en om het te spelen hoef je geen kennis te hebben van het origineel.

Ondanks dat Supects 2 niet tot dezelfde hoogtes weet te stijgen als het eerste deel is het nog steeds erg sterk.

Reviewexemplaar

 

 

Check ook deze spellen: