The Number

The Number

Review door Tijmen

ūüĎ• 2-5 (8+) ‚öôÔłŹ Deductie, bluffen‚Ź≥15 minuten

Wat stiften en 2 uitwisbare bordjes dat is je speelmateriaal in The Number. Volgens de uitgever moeten we ons niet laten misleiden door het kleine formaat van het spel want al spelende zullen we de diepte en mechaniek leren kennen. Zoals altijd namen de bros de proef op de som en hier is onze mening.

 

Iedere speler kan in een ronde elk getal maar in 1 van zijn 5 beurten gebruiken

Kort speloverzicht
The Number wordt over 2 rondes gespeeld van elk 5 beurten en iedereen speelt tegelijkertijd. Op je spelersbordje zie je de getallen 0 t/m 9 staan en in het geheim vul je een getal in tussen de waarde 000 en 999. Heb je dit gedaan dan leg je jouw bordje gedekt op het midden van de tafel.¬† Wanneer iedereen klaar is worden de getallen onthuld en gerangschikt van hoog naar laag. Nu is het tijd om de gekozen getallen te valideren en hierbij wordt altijd eerst gekeken naar het hoogste getal. Als deze geen cijfers deelt met een lager getal dan is hij geldig en scoor je punten. Deelt hij wel een cijfer met een lager getal dan wordt hij ge√ęlimineerd. Zo controleer je alle getallen en het laagste getal scoort altijd punten. Iedereen noteert gescoorde punten en streept gebruikte cijfers af. Na 5 van deze beurten is de ronde afgerond en tel je al je punten op. Start ronde 2 met al je cijfers weer beschikbaar en speel nog eens 5 beurten. Wie nu de hoogste score heeft wint The Number.

 

Elke beurt worden de getallen van hoog naar laag gevalideerd. Het hoogste getal wordt in dit voorbeeld ge√ęlimineerd door het getal 449.¬†
Tel je punten uit beide rondes op om je eindscore te bepalen

Onze mening
Een klein spel met veel diepte en een hoge herspeelbaarheid werd ons belooft. Deze belofte intrigeerde ons waardoor we The Number graag wilde proberen. En eigenlijk wordt die belofte best goed ingelost. Moet je nou gelijk naar de winkel rennen om het te halen? Misschien niet perse want zo vernieuwend en uniek voelt het niet aan. Maar toch heeft dit spel iets waardoor hij ons erg aansprak. De regels zijn summier en zo uitgelegd en een potje duurt nooit meer dan een kwartier. Omdat het spel hele leuke elementen combineert zoals bluf, risico nemen en omgekeerde psychologie boeit het de volledige speelduur. Door het originele aspect van getallen elimineren kijk je ook continu naar welke cijfers je tegenstanders nog beschikbaar hebben. Verwacht dus veel interactie met de andere spelers. Daarbij geeft dit spel prachtige momenten wanneer de getallen worden onthuld. Uitgesproken euforie wanneer je getal geldig is of een kreun van pijn wanneer hij ongeldig wordt verklaard. The Number is met haar korte speelduur geen avondvullend programma maar je speelt altijd minimaal 2 potjes. Het is een fijne afwisseling na een zwaarder spel maar ook een prima spel in de party-categorie. Voor EUR 16,= krijg je een prima spel met echt goede componenten. Niks geen papiertjes maar degelijke whiteboards en bijbehorende stiften. 

  • Koop The Number als je houd van korte snelle spellen met veel interactie
  • Vermijd The Number als je nooit met meer dan 2 spelers speelt¬†

Reviewexemplaar

 

Check ook deze spellen: