Dominion – Welvaart

Dominion – Welvaart

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @999games
👥: 2 – 4
⏱: 30 min
👶🏼: 8+
🏆: 7,5

Welvaart is de vierde uitbreiding van Dominion, uitgegeven door @999games in 2010. De uitbreiding voegt 25 nieuwe koninkrijk kaarten toe, de geldkaart platina (waarde 5 geld) en de overwinningskaart kolonie (waarde 10 overwinningspunten).

Deze uitbreiding zorgt voor meer mogelijkheden om geld en overwinningspunten te verkrijgen.
Zowel met de actiekaarten als met de extra geldkaart platina. De kaart Spaargeld zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bij elke overwinningskaart die je koopt, wanneer het spaargeld in je hand hebt, een goud kaart mag pakken.
Het Monument laat je bij elke keer dat de kaart speelt een overwinningsfiche pakken en met de Koninklijke zegel mag je de gekochte kaart op je trekstapel leggen, waardoor je deze meteen in je volgende beurt kunt gebruiken.Van de drie uitbreidingen die wij momenteel hebben, is dit onze favoriet. Het geeft meer mogelijkheden om veel verschillende kaarten te kopen aangezien er meer geld aanwezig is, maar dat zorgt er ook voor dat je misschien je hand sneller vervuild met zoveel kaarten dat je de kaarten die je graag wilt spelen, niet snel tegenkomt.Balans vinden in welke kaarten je koopt en je deck opschonen door kaarten te vernietigen kunnen
handige tactieken zijn.

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®