Hellapagos

Hellapagos

Review door Tijmen

Met vrienden naar een lekker zonnig eiland willen we natuurlijk allemaal! Maar als je met z’n allen strandt op een onbewoond eiland … Bestaan vriendschappen dan nog wel?

Hellapagos is een partyspel voor 3-12 spelers die proberen te overleven op een onbewoond eiland. Elke rond stelt een dag voor en elke speler kan per ronde precies 1 actie uitvoeren. Zo kan je vissen, aan het reddingsvlot bouwen of naar het wrak zwemmen om iets waardevols te vinden (een kaart trekken). Is de dag voorbij dan moet er natuurijk gegeten en gedronken worden. Is er te weinig proviand dan zal er iemand moeten sterven… Democratisch als we zijn wordt er gestemd maar niet voordat er onderhandeld en gebluft is. Heb je de meeste stemmen ontvangen dan ben je de pineut… Of toch niet en heb jij nog een ergens wat flessen water verstopt (je handkaarten). Zo gaat het spel door tot dat 1 of meer spelers weten te ontsnappen van het eiland of, iedereen gestorven is.

Hellapagos hebben wij met z’n vieren gespeeld en dan is hij vermakelijk maar het is duidelijk dat meer zielen letterlijk meer vreugd gaan brengen. Acties kunnen niet simpeler waardoor het spel met iedereen te spelen is. Perfect dus voor een partygame. De handkaarten zijn ook duidelijk en vertellen precies wat je er aan hebt en een aantal zijn erg geestig. Je moet er bij dit spel niet vies van zijn om af en toe gemeen te spelen dus je speelgroep moet er wel geschikt voor zijn. Omdat er spelers kunnen sterven is niet elk moment iedereen aan het spelen. Dit is een element dat de eerste keren leuk is maar vinden wij op de langer termijn wat minder. Aan de andere kant… Bier, wijn en hapjes moeten ook aangevuld worden.

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Of koop hem direct bij Bol.com.