Escape room the game: Horror

Escape room the game: Horror

Review door Tijmen

Autopech en geen mobielbereik… nou ik pak de popcorn vast want als een film zo begint dan heb je mij te pakken. Heerlijk anderhalf genieten van 1 van mijn favoriete filmgenres. Volgens de tekst op de doos hebben we hier te maken twee spannende horror escape rooms. Ik ben erg benieuwd of dit klopt of dat we te maken hebben met een saai kampvuur verhaaltje.

Zoals gezegd krijgen we twee escape rooms: House by the lake & The little girl. Op de buitenkant van de pakketjes staat de backstory en kom je lekker in het verhaal. Beide escapes bestaan uit drie delen die je bereikt door het verder openvouwen van de pakketjes. Wij waren zelfverzekerd en begonnen met House by the lake, moeilijkheidsgraad 4 van 5. We komen met autopech stil komen te staan en de timer gaat aan. Het blijkt een stuk moeilijker dan gedacht en we laten ons flink opnaaien door de timer. We dwingen ons tot het gebruik van een boel hints en eindigen flink buiten de tijd. De puzzels zijn echt heel vet maar kosten wel een boel tijd. Hoe kan je dit nou in een uur halen vragen we ons af. Gebrand op revanche spreken we snel weer af voor The little girl. We gaan als rechercheurs achter een seriemoordenaar aan. We kiezen ervoor te accepteren als we buiten de tijd te raken want we willen alle puzzels zelf oplossen en hiervan genieten. Wat opvalt is dat het al beter gaat omdat we beter weten hoe de logica werkt. Wederom zijn de puzzels erg sterk, is het verhaal goed en zitten diep in het spel. We verliezen alleen veel tijd aan een specifieke puzzel waar ik nog steeds boos ben over hoe de coördinaten werken. We eindigen net buiten de tijd maar zijn wel zeer voldaan.

We hebben twee leuke avonden beleeft aan deze horror variant van Escape room the game. Hij is specifiek voor 2 spelers maar eigenlijk vind ik alle escaperoom spellen het beste met 2. De puzzels zijn erg pittig wat prettig is voor ervaren spelers. Het horrorthema is prima en vooral house by the lake heeft een leuke twist aan het einde. Wij bevelen deze daarom graag aan als je zin hebt in een paar avonden flink puzzelen.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

Of koop hem direct bij Bol.com.