Escape room the game: Snoep Fabriek – review

Escape room the game: Snoep Fabriek – review

Review door Tijmen

👥 3-5 (10+) ⚙️ escape room⏳ 60 minuten

Misschien ken je de escape rooms van Identity games wel. Allerlei lastige puzzles met de legendarische Chrono decoder. ‘Snoep Fabriek’ is een uitbreidingspack die zich specifiek richt op kinderen vanaf 10 jaar.

In deze uitbreiding moet je 3x een combinatie van 4 sleutels vinden

Onze mening
Als er iets een magische plek is dan is het wel een snoepfabriek. Laat je nou net een oom hebben die directeur is van zo’n plek. Alleen zit hij in de problemen. Hij zit vast in de kauwgom en de spelers moeten hem redden.
op de voorkant van de doos staat dat het hier een uitbreidingspack betreft. Dat heeft te maken met het feit dat je de chrono decoder nodig hebt. Let daar dus zeker op want je krijgt hem er hier niet bij.
In het doosje vind je 3 enveloppen met speelmateriaal. Het vormt 1 groter verhaal dat je in een uur probeert op te lossen. Op de buitenzijde van elke envelop staat een deel van het verhaal en het heeft een connectie met de puzzels die je erin vindt. Lukt het jullie om alle puzzels op te lossen voordat de klok op 0 staat?

Uiteraard komt ook deze versie weer met veel speelmateriaal dat je slim moet gebruiken
Probeer het mysterie te ontrafelen

Onze mening
Snoep Fabriek van Escape Room The Game springt gelijk in het oog. Alles aan z’n wikkel is kleurrijk en laat je aan snoep denken. De hoofdrolspelers in de puzzels zijn telkens snoepjes dus met de thematiek zit het wel goed. Het prima verhaal helpt alleen maar mee om een uur lang alles om je heen te vergeten. Belangrijk is het wel om elk stukje tekst heel secuur te lezen want anders mis je essentiële informatie.
De moeilijkheidsgraad is altijd een tricky iets. Bij Snoep Fabriek is hij naar mijn idee spot-on voor kinderen vanaf 10 jaar. Natuurlijk is het wel verstandig om er een volwassene bij te hebben die hier en daar kan helpen.
Het leukste aan deze editie is dat verschillende zintuigen aan het werk worden gezet. Zo is er één puzzel die iets doet wat ik nog nooit heb gezien en waardoor ik Snoep Fabriek nooit ga vergeten.
Mijn enige puntje van kritiek is dat je de Chrono Decoder nodig hebt. Er is namelijk ook een app te downloaden waar bijna alle Escape Rooms in staan van deze uitgever. Bijna allemaal want deze helaas niet. Snoep Fabriek is dus een dikke aanrader voor de (jonge) Escape Room liefhebber.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

in totaal zijn er 4 paddenstoelsoorten in het spel