50 Clues: De pendel van de dood

50 Clues: De pendel van de dood

Review door Tijmen

šŸ‘„1-5 (16+) āš™ļø Escaperoom thriller ā³ 90 minuten

“Een escaperoom spel dat niet geschikt is voor tere zieltjes”. Zo werd Pendulum van de dood aan mij omschreven. Is het spel daadwerkelijk zo eng dat beroepsbangerik Gerben er nachtmerries van krijgt?

Het hele verhaal speelt zich af op kaarten

Kort speloverzicht
Ons karakter wordt versuft wakker in een psychiatrische inrichting. Hier begint het avontuur waarin je opzoek gaat naar je vermiste zoon. De raadsels en het verhaal vind je op een stapel van 50 kaarten. Raadsels los je op door juiste voorwerpen te combineren en de bijbehorende codes in te vullen in een webapp. Heb je dit goed gedaan wordt verteld welke kaart je moet pakken om het verhaal te vervolgen.

Voorwerpen hebben nummers. De webapp verteld je of je de juiste hebt gecombineerd

Onze mening
De pendel van de dood is een verhalend escaperoom spel. Dit wil zoveel zeggen dat die beide onderdelen even belangrijk zijn. Wat wij sterk vinden is dat de puzzels echt onderdeel zijn van het verhaal. Hierdoor ben je er continu volop bij betrokken. Ook fijn is dat je niets hoeft te vouwen of te knippen waardoor je dit spel zo door kan geven aan de volgende speurneus. Puzzels worden nooit heel ingewikkeld waardoor het tempo in het verhaal blijft. We vonden wel het horror element tegenvallen. Het wordt nooit echt gruwelijk of bloederig terwijl ik dat wel verwachtte. Daarnaast is ook het artwork wat basic. O ja.. Speel hem maximaal met zn tweetjes.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.