UNMATCHED: Robin Hood vs. Bigfoot

UNMATCHED: Robin Hood vs. Bigfoot

Review door Tijmen

Iedereen is bekend met Robin Hood maar wie kent Bigfoot eigenlijk. Zijn oorsprong is wat onduidelijk maar zijn legende berust op duizenden gemelde waarnemingen. Bigfoot zou een groot figuur zijn lopend op twee voeten, een aapachtige maar met een menselijk gezicht. Hij wordt in de geschiedenis van verschillende culturen genoemd maar of hij echt bestaat is tot op de dag van vandaag een mysterie. Hoe dan ook… Hij heeft in dit nieuwe deel van het bordspel Unmatched een appeltje te schillen met Robin Hood en zijn vrijbuiters.

Het artwork is waanzinnig

Kort speloverzicht
Nieuw bij White Goblin is deze editie van UNMATCHED. Leuk aan de serie is dat je de helden uit verschillende sets kunt combineren maar elke set ook afzonderlijk kan spelen. Zo wordt ook deze versie met een eigen speelbord geleverd en kun je dus eigenlijk niet spreken van een uitbreiding. Verder bevat de doos gelikte miniaturen van Bigfoot en Robin evenals hun bijbehorende sidekick(s) en actiekaarten. In het gevecht moet Bigfoot met zijn knuppel dichtbij komen om schade uit te delen en Robin probeert sneaky en snel van afstand zijn grote rivaal uit te schakelen. Speel je met Robin moet je echt afstand houden om kans op de winst te maken want komt Bigfoot te dichtbij, dan ben je gezien. Hierom heeft hij maarliefst vier sidekicks. Speel je met Bigfoot dan moet jij je letterlijk een weg slaan door Robin’s ‘Merry Men’. De heren zijn zeer aan elkaar gewaagd maar zeker ook aan de helden Medusa, Sinbad, King Arthur en Alice die we eerder bespraken.

Ook dit deel komt weer met een dubbelzijdig speelbord.
De miniatuur van Robin met zijn levensschijf en de tokens van de vrijbuiters

Mening
Robin en Bigfoot zijn twee hele interessante karakters om mee te spelen. Naast hun verschillende vechtstijlen is het kaartgebruik ook compleet anders. Robin krijgt voor alles een nieuwe kaart maar voor Biggie is kaarten krijgen erg lastig. Pas op, zijn je kaarten op dan raak je uitgeput en dit geeft ook schadepunten. De miniaturen zien er weer waanzinnig uit en deze box geeft een hele hoop herspeelbaarheid. Speciale aandacht voor het artwork op de kaarten van Robin want wauw dat is gaaf! Heb je een kleiner budget maar wil jij je wel onderdompelen in de wereld van Unmatched dan vinden wij dit een uitstekend startpunt.

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.

Geinteresseerd geraakt in UNMATCHED? Koop het bij Bol.com of White Goblin Games

Bigfoot wordt geholpen door zijn sidekick Jackalope