UNMATCHED: Gevecht der legenden – deel 1

UNMATCHED: Gevecht der legenden – deel 1

Review door Tijmen

Heb je altijd al eens Alice uit Wonderland een kopje kleiner willen maken? Misschien droom je wel van je eigen plek aan de ronde tafel door in de huid van King Arthur te kruipen. In UNMATCHED kies je een held en vecht je een duel uit met je tegenstander tot het bittere eind.

Eke held heeft een eigen set thematische kaarten. Uiteraard heeft King Arthug Excalibur in zn arsenaal

Kort speloverzicht
UNMATCHED is een spel dat vooral bedoeld is voor 2 spelers. In de doos vinden we de miniaturen van 4 helden: Alice, Medusa, King Arthur en Sinbad. Elke held heeft zijn eigen stapel kaarten en trouwe sidekick. Het speelbord is dubbelzijdig, heeft allerlei locaties en hierop plaats jij je held. Nu voer je elke beurt twee acties uit. Je kan bewegen, een actiekaart spelen en aanvallen. Alles draait om de kaarten in je hand en die bieden tal van mogelijkheden. Dit kan de sterkte van je aanval of verdediging zijn maar vooral met welke karakterspecieke kracht jij je tegenstander pijn gaat doen. Het is in UNMATCHED essentieel om je tactiek aan te passen aan de held waarmee je speelt. Met Medusa wil je van afstand aanvallen terwijl King Arthur het sterkst is bij close combat. Speel je kaarten slim en ontneem je tegenstander al z’n levens om het spel te winnen..

Het speelbord bestaat uit cirkels. Via geschakelde cirkels kunnen je strijders zich verplaatsen
Elke held heeft een unieke eigenschap

Mening
UNMATCHED weet heel veel vinkjes te zetten. De miniaturen en alle componenten zien er geweldig uit maar ook het opzetten van het spel is zo gepiept. Met een speelduur van een halfuur speel je dit complete spel dat heel veel interactie biedt binnen beperkte tijd en hebben wij altijd de behoefte aan nog een potje . Het leukste vinden wij hoe de kaarten en de specieke karaktereigenschappen trouw zijn aan de verhalen waaruit je de helden kent. Liefhebbers van tactische duelspellen komen zeer aan hun trekken met UNMATCHED.

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.

De miniaturen zijn prachtig!