Terraforming Mars

Terraforming Mars

Review door Tijmen

Er komen zo ongelooflijk veel spellen uit. Als je de bordspellenwereld een beetje volgt zie je het ene prachtige spel na het andere voorbij komen. Het maakt je enorm hebberig naar deze nieuwe spellen. Het laat je bijna de klassiekers vergeten die de afgelopen vijf jaar op de markt zijn gekomen. Ach, met films is het niet anders.

Als ik een spel aanschaf lees ik me goed in en probeer ik me niet teveel te laten beïnvloeden door de hypetrain. Bij het opbouwen van mijn collectie kijk ik vooral naar spellen die zich al bewezen hebben. Belangrijke leidraad hierbij is natuurlijk de Boardgamegeek (bgg) top 100. Vergelijk dit met de imdb top250 voor beste films ooit. In deze bgg top 100 staat Terraforming Mars staat al lange tijd stevig in de top 5.

Doel van de spelers is om Mars leefbaar te maken en zoveel mogelijk winst te maken voor hun bedrijf. Door de gezamelijke acties van de spelers verbeteren zuurstof en temperatuur en dit gebeurd op het centrale bord. Daarnaast kan je als speler in je eigen gebied allerlei gebouwkaarten spelen die voordelen geven tijdens het spel zoals unieke acties of aan het einde van het spel punten opleveren.

Wij zijn geobsedeerd door dit spel. Hou je van vooruit denken, tactiek en timing dan is dit expert spel met opvallend heldere regels echt een aanrader. Het spel is te bestellen op Bol.com