SOBEK 2 spelers

SOBEK  2 spelers

Review door Tijmen

👥 2 (10+) ⚙️ Set-collection, Drafting⏳ 20 minuten

Wij bros kunnen tactische duel-spellen die puur en alleen voor 2 spelers gemaakt zijn goed waarderen. Sterker nog, deze duels worden op leven en dood uitgevochten. Met Sobek van @geronimogames hebben we er weer een gevonden en dit is wat we ervan vinden.

De Ankh-pion op het centrale speelbord

Kort speloverzicht
In sobek ga je zoveel mogelijk punten proberen te scoren door het maken van sets. Deze sets vorm je met tegels die je van de markt neemt. De markt is het centrale bord die tussen de spelers in ligt. In een beurt kan een speler 1 van 3 acties uitvoeren:
🐟 Een tegel nemen van de markt
🐟 Een karakter spelen
🐟 Een set tegels verkopen
Tegels nemen doe je door er één te kiezen uit de rij, kolom of diagonaal waarheen de ankh-pion wijst. Elke tegel heeft markeringen en die bepalen de richting vanwaar de volgende speler een tegel mag nemen. Heb je minimaal 3 tegels van een gelijk product mag je ze verkopen en voor je leggen. Hierbij wordt de waarde van de set bepaald door het aantal tegels vermenigvuldigd met de (eventueel) daarop gedrukte scarabeeën. Het spel eindigt als 1 van de spelers geen geldige actie meer kan uitvoeren. Daarna volgt de puntentelling en mag de winnaar een week opscheppen.

Een ‘hand’ van een speler met Vis en graan
2 verkochte sets. Graan is 3 punten waard en het hout 12

Onze mening
Sobek 2 Spelers is een lekker snel spel. In een kwartier speel je wel een potje. Artwork bevalt goed en doet wat denken aan Asterix en Obelix. Daarbij zijn alle speelstukken van mooie kwaliteit. Er is niets origineels of unieks aan dit spel wat er voor zorgt dat Sobek ons niet omver heeft geblazen. Maar misschien juist daarom kan ik Sobek erg waarderen. Regels zijn eenvoudig en nooit hoef ik mijn hersenen te pijnigen. De unieke eigenschappen die de karakters brengen gecombineerd met de tactische keuzes die je kan maken zit er voor mij genoeg diepgang om dit een interessant spel te maken. Hou je van duel-spellen met interactie, die niet te lang moeten duren en ook niet gemeen zijn… Kijk dan eens naar Sobek.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

KOEIEN!