Sky Team

Sky Team

Review door Tijmen

👥 2 (10+) ⚙️ Cooperatief, dobbelsteen manipulatie⏳20 minuten 

Roger Roger, Cabin crew prepare for landing. Verdeel de rollen en neem plaats in de cockpit. Een van jullie is piloot en de ander copiloot. In dit coöperatieve spel exclusief voor 2 personen moeten spelers door het slim plaatsen van dobbelstenen een vliegtuig landen.  Dat is een hele uitdaging want tijdens de rondes mag je niet communiceren en ook worden er allerlei andere gevaren jullie kant op gegooid.

 

Op veel posities zet je het knopje op groen. Een leuke thematische toevoeging

Kort speloverzicht
Een potje Sky Team is best overzichtelijk. Iedere speler krijgt een privacy scherm en dobbelstenen die bij z’n rol horen. Hij werpt zijn 4 dobbelstenen en houdt deze verborgen voor zijn medespeler achter z’n scherm. Tussen hen in ligt het controlepaneel van het vliegtuig waarop de dobbelstenen geplaatst kunnen worden. Zo zijn er de verplichte posities van de motoren en de balans van het vliegtuig waar elke ronde verplicht dobbelstenen geplaatst moeten worden. Maar vergeet vooral niet de flappen te openen, je landingsgestel te laten zakken en je remkracht te verhogen. Als piloten van een commercieel vliegtuig doe je allerlei bekende vliegvelden aan. Deze zijn weergeven op langwerpige stroken die je op een slimme manier in je controlepaneel kan schuiven. Elk spel kies je 1 vliegveld en de daarbij behorende uitdagingen zoals andere vliegtuigen op je route die je moet waarschuwen.  Daarnaast is er ook een strook die jullie hoogte weergeeft. Aan het einde van iedere ronde daalt het vliegtuig en het is de kunst het vliegveld te bereiken op het moment dat de hoogte meter op grondniveau is. Ben je daarin succesvol en heb je ook aan de andere voorwaarden voldaan dan staat de kist veilig op de grond en winnen jullie het spel.

 

Elk vliegveld komt met zn eigen uitdagingen en er zijn verschillende moeilijkheidsgraden
Het controlepaneel

Onze mening
Sky Team is bij ons heel snel tot grote hoogte gestegen. Dit spel is namelijk geweldig leuk.
Regels zijn heel snel uitgelegd en je kan binnen een paar minuten aan de slag. Wat ik bij spellen met dobbelstenen erg kan waarderen is wanneer het niet alleen draait om een zo hoog mogelijke worp. Dat is hier ook aan de hand. Welk willekeurig aantal ogen je ook hebt er is vaak wel een positie voor, zeker in het begin van een potje. Heb je echt niet de juiste waarde dan biedt het spel je meerdere manieren om de waarde van je dobbelsteen aan te passen. Soms weet je de uitkomst en soms is het een gok. Het bootst heel aardig de verrassingen na waar je als piloot op moet anticiperen. Tijdens een ronde mogen spelers niet overleggen want dit mag alleen tussen rondes in. Dit is het moment wanneer alle dobbelstenen zijn geplaatst en nu kun je een tactiek bespreken. Echter zullen ervaren piloten merken dat je ook heel veel met je dobbelstenen kunt zeggen. De posities en de timing van je dobbelstenen vertellen namelijk een hoop over de ogen op de dobbelstenen achter je scherm. Als laatste wil ik graag de inhoud van doos aanstippen. Deze zit namelijk ramvol met vliegvelden en allerlei modules die je aan het controlepaneel legt en waardoor de moeilijkheidsgraad stijgt.  Het bleef ons verassen en zorgde ervoor dat we niet konden stoppen met spelen.

  • Koop Sky Team als je houdt van coöperatieve spellen en veel met 2 spelers speelt
  • Vermijd Sky Team als je houdt van het gevoel alsof je iets mist in je leven

Zelf aangeschaft