Scythe – review

Scythe – review

Review door Tijmen

👥 1-5 (14+) ⚙️ Grid movement, Take That⏳ 120 minuten

Dat ze in oost Europa een flink conflictje kunnen uitvechten is maar al te duidelijk. Scythe is een episch bordspel waar je hetzelfde doet in deze regio. De geschiedenis rond 1920 is alleen net wat anders verlopen want verschillende volken gebruiken mechs in hun strijd om de macht.

Het spel heeft werkelijkwaar prachtige minaturen

Pak de miniaturen van jouw factie en de bijbehorende, gestanste spelersborden. Vanaf de uithoeken van het grote speelbord gaan de spelers nu strijden om de meest welvarende mogendheid te worden. Je breidt je terratorium uit, produceert grondstoffen, versterkt je leger en laat bouwwerken verrijzen.
Door het bovenstaande te doen bereik je mijlpalen die je bevestigt met het plaatsen van een ster. Weet een speler 6 sterren op het bord te krijgen komt Scythe direct ten einde en wint de spelers die eindigt met het meeste geld.

Een spelersbord met daarop gebouwen en de kosten en opbrengsten van je acties.
Het centrale bord is mega.

Onze mening
Hij komt nogal indrukwekkend over die grote doos vol met prachtige miniaturen en veel, heel veel ander spelmateriaal. Scythe is een bordspel voor de ervaren liefhebbers met meerdere strepen op hun mouw.
Een echt expertspel die verrassend snel te begrijpen is omdat er uiteindelijk maar 4 hoofdacties zijn. Laat je daarom zeker niet afschrikken door zijn voorkomen. De componenten zijn echt fan-tas-tisch. Uiteraard vallen de miniaturen het meeste op maar ook de gestanste spelersborden en muntstukken verdienen een vermelding. Met twee spelers vinden we hem goed maar niet geweldig. Je kan dan je checklist van doelstellingen afwerken zonder je continu druk te hoeven maken of je tegenstander je aanvalt. Met meer spelers begint deze parel echt te blinken. Een 2.5 uur durende koude oorlog waarbij je elke zet op je hoede moet zijn. Houd je van tactische bordspellen met heel veel interactie dan biedt Scythe dit. Spanning, prachtig artwork, epische gevechten… Je vindt het allemaal in de doos.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

De bemanning
Elk muntstuk met een andere waarde heeft een uniek ontwerp