Rallyman GT

Rallyman GT

Review door Tijmen

In het dankzij onze Max racegekke Nederland is er natuurlijk ook ruimte voor een bordspel in dit thema. Bouw een circuit, rol de dobbelstenen en laat de G-krachten los.

Elke ‘versnelling’ komt 1 keer voor. Plaats ze slim om zo snel mogelijk over het circuit te racen

Kort speloverzicht
Rallyman GT is een racegame. Je doel is daarom natuurlijk om zo snel mogelijk te finishen na 1 of meerdere rondes. Dit doe je op circuits die je zelf bedenkt of nabouwd uit het mooi geïllustreerde regelboek. Om je auto te laten racen plaats je de dobbelstenen. Deze staan voor je versnellingen en hebben de waarde 1-6. Nu is het puzzelen om ze zo slim mogelijk in te zetten. In de bochten moet je oppassen want is je versnelling te hoog loop je het risico te spinnen. Gooi je zonder missers mag je gassen en je auto vooruit bewegen. Wie passeert als eerste de zwart/wit geblokte vlag?

Tegel van de startgrid en daarachter de andere, dubbelgedrukte, circuittegels.

Dit spel sprak mij direct aan dankzij de gave cover. Ik wilde het daarom heel graag leuk vinden maar helaas, dat vind ik niet. Qua thema is het spel geweldig. De tegels waarmee he circuits bouwt zijn dubbelzijdig en helemaal in stijl bedrukt. Alle andere componenten zijn ook prachtig en daar ligt het dus niet aan. Waar voor mij de moter stokt is dat ik tijdens meerdere potjes nooit het gevoel kreeg dat ik in een spannende race zat. Het uitdokteren van de beste plaats van je dobbelstenen maakt het eerder een puzzelspel. Omdat spelers hiervoor ook elkaars beurt moeten afwachten wordt de snelheid verder afgeremd. Zoek je een puzzelspel met een sterk racethema waarin je elkaar flink dwars kan zitten is dit misschien wel heel leuk voor jou. Zoek je echt het gevoel van een racen dan is een spel als Cubitos waarschijnlijk een betere keus.

Dit spel is als reviewexemplaar aan ons beschikbaar gesteld.

Elke spelerskleur heeft een uniek gevormde racewagen
Gaat het mis met dobbelen dan spin je. Je trekt een token die mogelijk het weer veranderd of ander onheil brengt