Mariposas

Mariposas

Review door Colin van de @spelbrekers

Mariposas is het tweede grote spel van Elizabeth Hargrave, de ontwerpster van Wingspan. En hoewel de verwachtingen hoog lagen voor het vervolg is Mariposas niet te vergelijken met zijn grote broer.

Mariposas is een luchtig, ontspannend en zweverig spel waarbij je met je vlinders een tocht maakt van Mexico naar Noord-Amerika en weer terug. 🌎 Elke lente trekken miljoenen monarch vlinders uit het warme zuiden richting het koude noorden. Onderweg evolueren ze steeds naar een volgende generatie, iets wat prachtig is verwerkt in het spel. 🐛 Elke beurt kiest een speler één van zijn twee handkaarten en beweegt zijn vlinder(s) op de manier die overeenkomt met wat er op de gespeelde kaart staat. Door het verzamelen van bloemen, het landen op grote steden en het ontpoppen tot een nieuwe generatie verkrijgen de spelers punten. 🌺 Deze punten verschillen elke seizoen en elk spel. Door de verschillende soorten seizoenskaarten is elk spel net weer iets anders.

Wij waren in het begin wat sceptisch over het spel. We hadden het gevoel te weinig beurten te hebben of dat de doelen niet te bereiken waren in combinatie met het terug brengen van je generatie 4 vlinders naar Mexico. Inmiddels hebben we naar een paar potjes geleerd dat het spel enorm veel wegen heeft richting de overwinning. 🌼 Je kan inderdaad niet in één spel je richten op alle doelen en het terugbrengen van je vlinders maar dat hoeft ook niet. Het is elk spel en elke beurt goed kijken naar welke kant je op wilt en wat je het meeste punten oplevert. Ik verbaas me nu elk potje weer over hoe anders elk spel verloopt en dat houdt het erg spannend en leuk. Wij vinden daarom Mariposas een geweldige aanwinst in het assortiment van spellen en raden hem iedereen aan. 🌺

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Het spel is te bestellen op Bol.com