Mandala Stones

Mandala Stones

Review door Colin van de @spelbrekers

Mandala Stones is een abstract puzzel spel waarin je probeert torens van gekleurde mandala stenen op jouw persoonlijke spelersbordje te vormen. Hoe diverser, hoger, lager of kleurrijker je toren is, hoe meer punten hij je zal opleveren. 

Tijdens je beurt heb je slechts keuze uit twee opties. Of je verplaatst een van de zwarte pionnen op het gezamenlijke bord en verzamelt daarmee gekleurde stenen die je in een stapel op een lege plek plaatst op je spelersbord. De kleur van de bovenste steen is van belang dus kies zorgvuldig. De andere optie is het scoren van je persoonlijke torens. Torens met dezelfde kleur bovenop mogen tegelijkertijd gescoord worden. Op je spelersbord is er ruimte voor 5 torens, die elk op zijn eigen manier punten scoort. Wanneer je torens scoort verplaats je de bovenste stenen van deze torens op het mandalabord. Sommige plekken op dit bord leveren je bonuspunten op. Is met deze actie het veld bereikt op het mandalabord met het aantal handjes overeenkomend met het aantal spelers, begint de laatste ronde en wordt er gekeken naar de spelers met de meeste punten.


Wij vinden Mandala Stones een erg leuk puzzel spel waarbij je telkens op het puntje van je stoel zit, niet alleen omdat je zo beter de torens van boven kan zien, maar ook omdat je constant moet kijken wat er gebeurd op het gezamenlijke bord. De 5 verschillende manieren van scoren, de verschillende kleuren en hun belang en de persoonlijke doelen maken het een enorm verslavend spel. Alhoewel we de vormgeving wat eentonig en saai vinden, maakt de gameplay het helemaal goed. Wij zijn fan! 👌🏻

Geinteresseerd geraakt in dit spel? Je koopt het hier bij White Goblin Games.

Dit spel is ons vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.