Land vs Sea

Land vs Sea

Review door Colin van de @spelbrekers

Land vs Sea is een duellerend spel waarbij spelers of in 2 spelers of in teams van 2 tegen elkaar treden als Land of Zee.

Het spel bezit ook een 3-spelers versie waarbij er een speler als cartograaf zal fungeren. Elke beurt legt een speler een van zijn 2 persoonlijke tegels aan om het gebied op tafel uit te breiden. Sluit de speler hiermee een waterlichaam of landschap af dan krijgt de desbetreffende speler punten voor land of zee. Zijn er bonuspunten in het landschap of waterlichaam dan krijgt de speler die het gebied heeft afgesloten deze. Spelers blijven doorgaan tot dat alle tegels zijn gespeeld, de speler met de meeste punten wint het spel.

Tegels worden aan elkaar geplaatst om gebieden zo groot mogelijk te maken

Wat vinden we leuk?
– Het spel speelt enorm snel en heeft eenvoudige regels. Leg een tegel aan, en vul je hand aan tot 2 tegels.
– De enorm snel verkregen scores kunnen worden bijgehouden in de speldoos.
– Het basisspel kan uitgebreid worden met 3 verschillende modules: bergen en koraalriffen, karavanen en schepen en de zogenaamd Waypoints. Al deze modules zorgen ervoor dat het spel steeds tactischer gespeeld kan worden.
– Doordat de speler die het gebied afsluit de in het gebied geleden bonuspunten krijgt, is het soms een handige zet een gebied af te sluiten van je tegenspeler om zo zijn score wat te verminderen en zelf wat punten te krijgen.
– Het artwork is enorm gedetailleerd en gedurende het spel kan je constant iets nieuws ontdekken op de tegels.
– Ook al doet het spel zich voor als een 2-spelers spel, speelt de 3 en 4-spelers versie net zo leuk.

De scores worden bijgehouden in de doos. Handig!

Wat vinden we wat minder?
– Soms lijken de tekeningen op de tegels wat op elkaar, wanneer je schepen wilt scoren mag je bijvoorbeeld niet alle schepen meetellen maar enkel de schepen met 3 rode stippen. Dit zorgt soms voor verwarring.

Land vs Sea is in een korte tijd veel op tafel gekomen en is een van onze favoriete spellen geworden. Ben jij fan van tegelleg spellen als Carcasonne, Cascadia of Calico dan is dit een hele dikke tip!