Jakarta Traffic Kickstarter preview

Jakarta Traffic Kickstarter preview

Review door Tijmen

👥 2-4 (14+) ⚙️ modulair bord, Pick up & Deliver⏳60 minuten 

Het is bijna zover en dan start de crowdfundingcampagne voor het bordspel Jakarta Traffic op Kickstarter.com. Het spel wist het afgelopen oktober op spellenbeurs Spiel voor elkaar te krijgen om tussen duizenden spellen onze aandacht te grijpen

 

Kort speloverzicht
In Jakarta Traffic ben jij een voedselkoerier in de chaotische hoofdstad van Indonesie. De makers hebben de mechanismes van Pick-up & Deliver en tegelleggen origineel weten te combineren in dit uitdagende puzzelspel. Het centrale bord wordt gevormd door een grid aan tegels die samen de onnavolgbare infrastructuur van deze Aziatische stad vormen. Op elke tegel vind je straatdelen die samen een soort doolhof vormen. In je beurt mag je altijd de positie van 2 tegels veranderen waardoor nieuwe routes ontstaan. Hierdoor kan jij je steeds verplaatsen naar andere plekken op het speelbord. Dit is essentieel omdat je op allerlei locaties gerechten moet oppikken die jouw klanten hebben besteld. Voor iedere gerecht dat je besteld ontvang je een ster van een bepaalde waarde en het spel eindigt wanneer een speler 4 gerechten weet te bezorgen. Alle punten worden opgeteld en de speler met de meeste punten is de winnaar. 

Onze mening
Het spel Jakarta Traffic is net zo kleurrijk als de stad waar het op gebaseerd is. Omdat het bord en de routes die erop staan continu veranderen moet je ook continu je strategie aanpassen en soms flink je brein breken om op de gewenste locaties uit te komen. Interactie is om deze reden niet direct maar indirect. De regels zijn overzichtelijk en laten zich makkelijk uitleggen maar de juiste routes vinden in de alsmaar veranderende stad is een leuke en pittige uitdaging. 

Previewexemplaar