It’s a wonderful world

It’s a wonderful world

Review door Yvonne van @yvonnes_spellekast

Uitgever: @geronimogames
Aantal spelers: 1 – 5
Duur: 30-60 min
Leeftijd: 14+
Score: 9

It’s a Wonderful World is een spel met drafting en engine building mechanismen.
Elke ronde bestaat uit drie fases: een drafting fase, een planningsfase en de productiefase.

Elke ronde draften de spelers 7 kaarten, waarna ze beslissen of kaarten gerecycled worden voor directe grondstoffen, of dat deze ingepland worden om te bouwen. Deze kunnen dan grondstoffen produceren en/of overwinningspunten opleveren. Wanneer voor een kaart de benodigde grondstoffen zijn betaald, verplaatst deze naar je productierij. Deze kaart produceert met de eerstvolgende productiefase de aangegeven grondstoffen.
In de productiefase produceren alle gebouwde kaarten de grondstoffen die op de kaart vermeld zijn. Deze grondstoffen kunnen weer gebruikt worden om andere kaarten die ingepland zijn te voltooien.Omdat de productie in een vaste volgorde plaatsvindt, is het belangrijk om goed te plannen wanneer kaarten afgebouwd worden. Deze kunnen dan hopelijk nog mee produceren, waardoor er meer kaarten afgebouwd kunnen worden. Wanneer je de meeste productie van een bepaalde grondstof hebt, ontvang je hiervoor een bonus in de vorm van een financiers of generaals fiche. Deze levert op het eind van het spel een overwinningspunt op per fiche.Na vier rondes eindigt het spel, worden alle overwinningspunten geteld en wint degene met de meeste punten.

It’s a Wonderful World is qua opzet vrij simpel en het is ook zeker niet moeilijk om te leren.
Maar er zit zoveel uitdaging in het spel, zoveel keuzes die je goed moet overwegen om je motortje zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Ik vind dit spel echt geweldig! Het is een heerlijke puzzel om je productie optimaal te maken, kaarten op het juiste moment bouwen en de juiste kaarten te kiezen voor de overwinningspunten. En met de herspeelbaarheid zit het ook wel goed, aangezien ik het basisspel alleen al 40+ keer gespeeld heb.

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Ben je geïnteresseerd geraakt in dit spel? Hier vind je het op Bol.com