Homebrewers

Homebrewers

Review door Tijmen

Als wij bordspellen spelen is een lekker bier nooit ver weg. Het is een van de belangrijkste onderdelen waarom wij deze hobby zo leuk vinden. Schenk daarbij onze interesse in het zelf bierbrouwen en je hebt een spel dat direct onze aandacht heeft. Maar ga nooit alleen af op een etiket. Wij hebben uitvoerig geproefd en dit is onze mening. 

Elke speler krijgt unieke bierglazen. Een geweldig detail

Kort speloverzicht
In dit bordspel voor 2-5 spelers staat jouw tot mini bierbrouwerij omgebouwde garage centraal. We kunnen als amateurbrouwers vier recepten brouwen waar we met verschillende ingrediënten onze eigen draai aan kunnen geven. Elke speler kiest een kleur en ontvangt drie dobbelstenen en unieke bierglazen om zijn vooruitgang bij te houden. Door de dobbelstenen te werpen en eventueel te manipuleren bepaal je wat je in in de actiefase gaat doen. Uiteraard kan je bierbrouwen maar daarnaast is het belangrijk dat je voldoende schone ketels hebt en genoeg ingrediënten om het bier te brouwen. Door je acties slim uit te voeren ontvang je bonussen en hopelijk de meeste punten. De winnaar wordt tijdens het Oktoberfest gekroond tot Homebrew clubkampioen 🍺.

Door het verzamelen van ingredientkaarten kun je extra bonussen scoren
Iedere speler ontvangt 3 dobbelstenen en hiermee bepaal je de acties die je gaat doen.

Mening
Homebrewers is een feest dat met ontzettend veel liefde en oog voor detail gemaakt is. De componenten zijn geweldig. Wij waren bijvoorbeeld de ‘firstplayer token’ eens kwijt omdat vriend Lars dacht dat dit ‘gewoon een bierviltje was’. Het is een spel dat je na 1 ronde doorhebt maar wel enkel Engelstalige regels kent. Het is een vlot spel met een hoop lastige keuzes. Erg sterk zijn de verschillende karakters van de brouwclub waar je mee kan spelen want zij hebben elk een unieke actie. Homebrewers is een toegankelijk spel en ook heel leuk als je geen bierliefhebber bent. Wij pakken hem er heel makkelijk bij en hij hoort zeker bij onze favorieten van het jaar.

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.

Je spelerstableau ofwel je garage. Hier bewaar je al je voorraden en speel je de ingredientkaarten
Dit is de firstplayer token. Een, hoe kan het ook anders, bierviltje