Graaf je vrij!

Graaf je vrij!

Review door Tijmen

Daar zitten we dan. Nadat we betrapt werden op ernstig vals spelen zijn we in de rechtbank veroordeeld tot 8 jaar brommen in de nor. Uiteraard zullen we er alles aan doen om deze onvrijwillige logeerpartij te verkorten.

In dit spel voor 2-6 spelers beginnen alle spelers in hun cel. Het bovenzicht doet een beetje denken aan Cluedo en is erg overzichtelijk. Tijdens een beurt kan een speler 2 acties uitvoeren zoals zich verplaatsen, kaarten trekken, gereedschap maken en je kan zelfs iemand een aframmeling geven. Dat laatste kan als je samen met een andere speler in dezelfde ruimte staat en je uit bent op zijn waardevolle gereedschap. Want dit is namelijk waar het allemaal om draait: graaf je vrij. Met de verschillende gereedschappen kan je in je cel graafpunten scoren. Heb je er voldoende, dan win je. Maar voordat je zover bent heb je natuurlijk flink lopen handelen op de luchtplaats met sigaretten om messen en andere waardevolle spullen te verkrijgen.

“Graaf je vrij” is een heerlijk spel als je het in de juiste setting speelt. Zoek je een spel om regelmatig met je partner te spelen dan zijn er namelijk betere keuzes. Zoek je echter een hele leuke party game, een spel dat ook zeer toegankelijk is voor mensen die amper spellen spelen, dan is dit een topper. Het spel is thematisch, je hebt continu interactie omdat je elkaar wil beïnvloeden andere spelers aan te pakken en het ziet er ook nog eens erg goed uit.

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Of bestel gelijk bij Bol.com