Forever Home: Review

Forever Home: Review

Review door Tijmen

👥 1-5 (8+) ⚙️ puzzelen, tile placement⏳30 minuten 

Jij en je vrienden werken bij een hondenasiel en willen een forever home zoeken voor de trouwe viervoeters die daar rondlopen. Om een mooie plek voor hen te vinden, helpt het natuurlijk als ze goed getraind zijn. Maar wie doet dit het beste?

 

Forever Home spelersbordje

Kort speloverzicht

Forever Home is een abstract puzzelspel waarin je zoveel mogelijk punten probeert te verzamelen. De eerste manier waarop je dit doet, is door het afronden van trainingskaarten. Op elk van deze kaarten staat een patroon dat je met verzamelde hondenfiches op je spelersbordje gaat namaken. Heb je dit gedaan, dan voltooi je direct een trainingskaart die je op handen hebt en verplaats je een of meer van deze fiches naar een van de vier locaties waar de asielhonden de rest van hun leven zullen doorbrengen. Dit brengt meteen een nieuwe keuze met zich mee. De hondenfiches hebben verschillende kleuren en aan het begin van het spel zijn er scorekaarten opengedraaid. Deze geven punten voor het plaatsen van de juiste kleuren honden in de verschillende homes.

Elke beurt kun je twee van de drie beschikbare acties uitvoeren. Je kunt een nieuw hondenfiche of een nieuwe trainingskaart uit de markt kiezen of een van je al geplaatste hondenfiches verplaatsen op je spelersbordje. Zo wisselen de spelersbeurten zich af totdat iemand zijn zevende trainingskaart afrondt. Op dat moment worden alle punten geteld en wint de speler met de meeste punten.

Forever Home homekaarten

Forever Home dogmeeples

Onze mening

Forever Home ziet er prachtig uit. Van de cover tot de trainingskaarten, maar bovenal is het artwork op de scorekaarten schitterend. Het daarmee gecreëerde thema is origineel en zal vooral hondenliefhebbers aanspreken. In de gameplay zelf merk je weinig van het hondenthema, want je bent vooral bezig met puzzelen. Fiches verzamelen en in een patroon op je spelersbordje plaatsen had natuurlijk elk willekeurig thema kunnen hebben.

Het spel zelf speelt heel relaxed en biedt voldoende interessante keuzes. Zo kun je slim omgaan met de hondenfiches die je gebruikte om een trainingskaart af te ronden. Fiches die achterblijven kun je gebruiken om een nieuw patroon te vormen.
Omdat de markt met trainingskaarten open is en daarnaast ook de spelersbordjes van je tegenstanders ziet, kun je elkaar ook dwarszitten. In jouw beurt kun je een trainingskaart uit de markt nemen die een tegenstander probeert te voltooien. Een kaart die hij zelf niet pakte omdat hij prioriteit gaf aan het kiezen van de benodigde hondenfiches.

Voor een puzzelspel zit er wel een behoorlijke dosis geluk in Forever Home. Het kan namelijk voorkomen dat het hondenfiche in de kleur die jij zoekt gewoon niet beschikbaar komt. Je kunt dan geen trainingskaarten voltooien en daardoor misschien ook de algemene scorekaarten niet voltooien. Wij vinden dit niet heel vervelend, vooral niet wanneer we spelen met ons favoriete spelersaantal van 2. Het spel is dan namelijk binnen 20 minuten gedaan. Een dosis geluk vinden we in zo’n geval geen probleem.

Eenvoudige regels, relaxte gameplay en prachtig artwork omschrijven Forever Home goed. Het is niet het beste of meest uitdagende puzzelspel, maar de snelle opzet en de beperkte speelduur hebben ervoor gezorgd dat Forever Home al regelmatig op tafel is gekomen.

  • Koop Forever Home als je houdt van relaxte puzzelspellen die je hersenen niet laten koken.
  • Vermijd Forever Home als je meer neigt naar complexere spellen.

Reviewexemplaar

Forever Home is na Dog Park het tweede spel van designerkoppel Lottie & Jack Hazell

Forever Home trainingskaarten