De taveernen van de oude stad

De taveernen van de oude stad

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

2-4 spelers ~ 60 minuten ~ 12-99 jaar

Uitgegever: 999 Games

Welkom, wees welkom in mijn taveerne! Daar waar het bier en de sterke drank rijkelijk vloeit! De pullen bier met schuimende koppen zijn niet aan te slepen voor de burgers uit de stad. Als waard is het mijn bedoeling om winst te maken, zodat ik mijn taveerne kan uitbreiden met extra tafels of blijvend personeel aan kan nemen. Ik hoop hiermee de goed betalende edellieden aan te trekken, meer winst is meer uitbreiding en kans op de overwinning! Wie wil er nou niet de beste waard van de stad zijn?

In 8 rondes wordt bepaald welke waard zijn taveerne tot de meest winstgevende heeft weten te maken. Door middel van het plaatsen van dobbelstenen bepaal je welke acties je kunt uitvoeren (diceplacement) Met de gemaakte winst kun je upgrades kopen voor je spelersbord of kaarten om je deck te versterken (deckbuilding)
Het spel biedt ook nog eens 5 extra modules, waardoor de herspeelbaarheid groot is! De spelersinteractie is niet heel hoog, maar ondanks dat is het een heerlijk spel om te spelen.
Er is sinds kort ook een uitbreiding te koop; Kamer te huur!

Plaats juiste dobbelstenen om een locatie te activeren

Door het gebruik van de dobbelstenen zijn de keuzes die je maakt deels gebaseerd op geluk, daar moet je van houden. Toch kun je hier ook wel een klein beetje tactiek gebruiken, omdat je de dobbelstenen steeds doorschuift naar je tegenspeler(s). Dit vind ik in het spel een leuke uitdaging! Het basisspel biedt beperkte keuzes ten opzichte van de modules die je toe kunt voegen. Hierdoor val je in het basisspel wel snel terug op dezelfde tactiek. Het is mij dan te eentonig. Door het toevoegen van de modules wordt dit gelukkig geleidelijk minder. Het artwork en de verwerking van het thema vind ik heel tof gedaan. Helaas beschikt deze doos niet over een goede insert. Met veel losse componenten in flodderige zakjes kost het best wat tijd om alles op te zetten en weer op te ruimen.
Zou ik dit spel een cijfer geven, dan kom ik op een 7