De kwakzalvers van Kakelenburg

De kwakzalvers van Kakelenburg

Review door Willeke van de @wil.speelt.een.spelletje

~ 2-4 spelers ~ 45 min ~ 10-99 jaar

Uitgegever: 999 Games

Tijdens de 9-daagse durende bazaar van Kakelenburg kun jij als Kwakzalver lekker aan de gang. Je kunt je voorraadbuidel vullen met nieuwe ingrediënten om de beste brouwsels te maken. Helaas kun je je brouwsel wel verpesten door er téveel knalerwten aan toe te voegen en dan: Je ketel is ontploft! 

Wanneer je het hebt over de spelmechanismes, dan is Kwakzalvers een ware push-your-luck en bagbuilder. Door jezelf uit te dagen om nét een graai extra in je buidel te doen, loop je het risico dat je pot op knallen staat. Dit is echt een leuk element! Mijn dochter van 8 gaat hierdoor helemaal in het spel op.

Er zijn meerdere kookboekjes die je met elkaar kunt combineren en het spelersbord is op 2 kanten te gebruiken. Dit samen maakt de herspeelbaarheid groot.
Zou je dit nog niet genoeg vinden, er zijn ook nog 2 uitbreidingen van het spel; De Kruidenheksen en De Alchemisten.

Wat mijn betreft is De Kwakzalvers van Kakelenburg een heerlijk familiespel, het heeft duidelijke regels en het is voor elke leeftijd leuk!
Een klein minpuntje qua opzetten vind ik alleen dat alles in zakjes zit, met de fiches ben je dan wel even bezig met klaar zetten en opruimen!