De dwergen van NIDAVELLIR

De dwergen van NIDAVELLIR

Review door Colin van de @spelbrekers

In Dwergen van Nidavellir trekken spelers ten strijde tegen de draak Fafnir en proberen een zo sterk mogelijk leger dwergen samen te stellen om zo het vertrouwen van de Koning te winnen en ten strijde te trekken tegen de draak.

Jij als generaal duikt vervolgens drie verschillende taveernen in om deze sterke en onbevreesde dwergen over te halen om jouw leger te versterken. Maar je bent niet alleen. Alle medespelers proberen natuurlijk ook die dwergen te verkrijgen, en dat kan alleen opgelost worden door met flink wat geld te smijten. Per taveerne zet je een munt in met een bepaalde waarde. De speler met het hoogste bod mag als eerste een dwerg rekruten.

Zo gaan de spelers de 3 verschillende taveernen af in 4 rondes. Lukt het een speler om een rij van 5 verschillende kleuren dwergen te vormen dan mag hij ook de hulp van een held inschakelen. Aan het einde van het eerste tijdperk wordt er gekeken naar welke spelers de meeste dwergen van 1 kleur hebben gespeeld, die ontvangen per kleur een specifieke bonus. Op deze manier probeer je zoveel mogelijk rijen van 5 kleuren te vormen, punten te verzamelen en helden te ontvangen. Elke dwerg scoort op een andere manier maar als je het tactisch aanpakt kan je een enorme monsterscore verkrijgen. Daarnaast kan je ook je munten verhogen in waarde. Als je namelijk de munt speelt met de waarde 0 mag je de waarde van de 2 munten in jouw buidel optellen en de hoogste munt daarvan omruilen met een munt van de waarde van het opgetelde getal. Zo kan je elke ronde je munten meer waard maken. Op deze manier kan je een hoger bod plaatsen als je écht een dwerg als eerste wilt hebben. Daarnaast is je totale waarde aan munten ook punten waard aan het einde van het spel.

Wij vinden Dwergen van Nidavellir een enorm leuk, snel, tactisch en spannend spel. Elke ronde strijden de spelers om de beste dwergen en dat kan vaak voor hilarische momenten zorgen waarbij je toch net je tegenspelers te vroeg af bent of hen in het vaarwater zit. Het artwork ziet er prachtig uit en ook de legendes van het verhaal achter in het regelboekje zorgt voor een extra dimensie. In onze ogen is dit een spel om met de hele familie te spelen en nieuwe mechanismen aan te leren. Wij zijn fan!

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Het spel is te koop op Bol.com

De uitgever was zo vriendelijk een reviewexemplaar van het spel op te sturen.