Bonfire

Bonfire

Review door Tijmen

De vreugdevuren zijn gedoofd en de wereld is verzonken in duisternis. Onze taak als gnomen is om de hoeders van het licht terug te lokken naar onze stad om de vreugdevuren weer te onsteken.

De doos van Bonfire is helemaal volgepropt met speelcomponenten. Het centrale speelbord springt nog wel het meest in het oog. Deze heeft een dubbele bedrukking met op de achterzijde dezelfde prachtige afbeelding als die op de doos staat. Iedere speler krijgt ook een persoonlijk speelbord die tijdens het spelen uitgebreid kan worden. Zo kunnen spelers bij de actie ‘weg bouwen’ een tegel nemen en deze aan hun speelbord bevestigen. Dit laat een opening over waar een portaal geplaatst kan worden die bij een andere actie verkregen wordt. Het ziet er werkelijk prachtig uit maar dit is ook het punt waar ik tijdens mijn potjes wat begin af te haken. Het wotdt niet beter bij de actie zeilen waar je opdrachten en hoeders kan ophalen. De hoeders van het licht moeten een optocht gaan lopen over de wegen die je aan je bord hebt gelegd, dit is ook weer een actie. Ik vind de acties wat onduidelijk, onlogisch en er komt geen fijn tempo in de gameplay.

Bonfire ziet er prachtig uit. Het artwork is heel erg mooi en de kwaliteit van de componenten is top. De gameplay daar zijn we minder enthousiast over. Wij vonden het onlogisch voelen en er kwam geen lekker tempo in het spel. Voor liefhebbers van zware spellen en/of deze auteur is dit misschien een interessante maar met onze beperkte tijd spelen wij liever een ander spel.

Wij mochten dit spel gratis huren bij de Bordspellenbieb. Dit heeft onze mening niet beïnvloed.

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®

Of koop hem direct bij Bol.com.