BETWEEN TO CASTLES OF MAD KING LUDWIG

BETWEEN TO CASTLES OF MAD KING LUDWIG

Review door Tijmen

Er is aan 3-7 bouwmeesters opgedragen om nieuwe kastelen te bouwen. Je bouwt 1 kasteel met je linker buurman maar ook 1 met je rechter en zo zit je dus tussen 2 kastelen in. 

Het spel wordt met deze handige ‘gametrayz’ geleverd waar alle componenten handig inpassen

Kort speloverzicht
Elke speler bouwt dus twee kastelen en hier raken we gelijk de kern van het spel. Je ontvangt namelijk alleen punten voor het laagst scorende kasteel. Elke beurt selecteer je 2 tegels. Hierop staan vertrekken afgebeeld waarmee je de kastelen kan opbouwen en elke tegel kan punten scoren op basis van zijn positie. Nu ga je afwisselend met beide buurmannen/vrouwen bepalen wat de beste locatie is van de gekozen tegels. Na een uur spelen liggen er hele verschillende kastelen, worden de punten geteld en wint de speler wiens laagst scorende kasteel het beste is. Het is dus van het grootste belang dat je niet 1 fantastisch mooi kasteel bouwt maar daarnaast een lullige ruine want je zou er alleen maar 1 van je buren mee helpen.

Je begint vanuit de troonzaal tegels aan te leggen en zo je kasteel op te bouwen

Mening
Between two Castles was voor ons een hele leuke verrassing. Het is een type spel voor grotere groepen dat wij nog niet kende. De hoge mate van interactie vanwege het overleggen met beide buren is zeer aangenaam. De leuke keuzes die voortkomen uit het feit dat je alleen punten krijgt voor je minst waardevolle kasteel zijn reuze interessant. Het is wel even flink uitzoeken hoe de tegels precies scoren en ook de puntentelling is wat complex. Zoek je een spel voor vier spelers of meer met veel interactie dan is dit een hele leuke.

Reviewexemplaar vriendelijk beschikbaar gesteld door de uitgever.

Elke speler bouwt 2 kastelen