TRANQUILITY

TRANQUILITY

Review door Colin van de @spelbrekers

In Tranquility ga je als schipper op zoek naar het paradijselijke eiland. Het is een coöperatief spel waarbij je samen een veld vult met eilandkaarten.

In Tranquility zijn de eilandkaarten je basis want zij vormen je route. Ondanks dat het een coöperatief spel is, geldt de regel dat je niet met elkaar mag overleggen. Dat maakt het vormen van de route naar het paradijselijke eiland lastiger. In het spel zijn 36 velden te vullen, waar je maar liefst 80 kaarten voor hebt. Dit biedt de mogelijkheid om kaarten af te leggen en daardoor getallen over te slaan. Zolang de getallen oplopend worden geplaatst, blijven jullie op weg naar het eiland. Als je een kaart naast een ander kaart plaats, betaal je het verschil door het aantal kaarten af te leggen. Alleen dan, mag deze kaart blijven liggen. Aan het eind van het spel moet op tafel liggen een start- en finishkaart. De finishkaart wordt geplaatst door de actieve speler, alleen dan kan hebben jullie de route succesvol gevormd. Als je kaarten op zijn, je geen kaarten meer kan plaatsen of het verschil in kaarten niet kunt betalen hebben jullie het spel verloren.

Tranquility is een leuk snel spel voor tussendoor met mooi vormgegeven spelkaarten. Mooie aanvulling op onze kleine spelletjes collectie.