Renature

Renature

Review door Colin van de @spelbrekers

Renature pakt een oud spel en blaast er nieuw leven in. Door middel van dominostenen proberen spelers een natuurgebied opnieuw te laten bloeien door dieren aan elkaar te koppelen, struiken en bomen te planten en zo gebieden te omringen. Is een gebied volledig omheind dat wint de speler met de meeste punten aan bomen en struiken, maar de speler die het gebied heeft afgesloten wint de bonustegel. Dit blijven spelers doen tot dat alle dominostenen op zijn. De speler met de meeste punten wint het spel.

Wat vinden we leuk?
– Leuk hoe het oude spel domino in een nieuw jasje is gestoken
– De componenten zijn van goede kwaliteit
– Er is genoeg mogelijkheid om spelers te slim af te zijn door het gebruik van neutrale bomen en struiken.
– De boxart ziet er fantastisch uit
– Door middel van wolkfiches te gebruiken kun je het spel een klein beetje manipuleren.

Wat vonden we minder leuk?
– De artwork van de dominostenen, het speelbord en de spelersbordjes vonden wij onaantrekkelijk en voelde ouderwets aan.
– Het spel heeft in onze ogen geen opbouwend spelverloop. Je blijft elke beurt het zelfde doen en het voelt niet alsof je gedurende het spel meer mogelijkheden krijgt op het verkrijgen van wolkfiches na.
– Het voelt soms wat onaardig aan als je andere spelers in de weg zit met hun struiken en bomen.

Ondanks dat wij niet zo enthousiast zijn over dit spel zien we wel de potentie. Ik denk dat een hele hoop nieuwe spelers dit spel enorm gaan waarderen omdat het vertrouwd aanvoelt maar toch een nieuw element toevoegt.

Wil je Renature kopen? Dat kan bijvoorbeeld hier bij Bol.com

Dit exemplaar is beschikbaar gesteld door de vriendelijke eigenaars van @spellenpoort