Calico

Calico

Review door Colin van de @spelbrekers

In Calico gaan spelers de strijd aan om het mooiste en kleurrijkste kleed te breien voor de schattige viervoeters. Dit doen zij door elke beurt een keuze te maken uit twee tegels en die te plaatsen op hun kleed.

Het spelersbord met een aantal lapjes stof (tegels)

Kort speloverzicht
Elke beurt moet er een keuze gemaakt worden uit 2 tegels. Hierbij moet de speler in gedachte nemen waar hij deze tegel plaatst. Kan hij hiermee een groep van 3 dezelfde kleuren maken, verkrijgt hij een knoopje. Lukt het om met die tegel een groep van het zelfde patroon te creëren dan komt er een kat logeren op je kleedje. Daarnaast liggen er 3 doeltegels in jouw kleed die omringt moeten worden door specifieke patronen of kleuren in specifieke groeperingen. Alhoewel dit allemaal erg simpel klinkt is Calico een stevige breinbreker.

Mening
Calico is een lastige maar erg leuke tegellegger waarbij elke beurt telt en je jouw strategie constant moet bijstellen. Ligt er eindelijk een tegel in de markt die jij wilt hebben, wordt hij weggepakt door een medespeler. Lukt het je bijna om een doeltegel af te werken krijg je de verkeerde kleur in handen. Voor ons idee is Calico het eerste spel waarbij het gedurende het gehele spel compleet stil is aan tafel. Het is een heerlijke puzzel waarbij je na elk potje opnieuw wilt beginnen om te kijken of je dat ene doel dan wel haalt. Calico komt ook met een leuke solo versie waarbij je elke keuze goed moet anticiperen voordat een tegel die je nodig hebt weg wordt gehaald. Tevens zitten er in het regelboek verschillende scenario’s en uitdagingen waarmee je elke potje nog uitdagender kan maken of nieuwe regels kan toevoegen. Zo is elk potje Calico weer anders! Wij vinden Calico kattastisch en een spel die zeker niet voor de poes is.

Dit exemplaar is ons vriendelijke toegestuurd door de uitgever.

Geïnteresseerd geraakt? Koop het hier bij Bol.com

Logo BordspellenBieb

Wil je dit spel een keer proberen voor je deze koopt?

Huur hem dan hier bij de BordspellenBieb®